Tilauskirjamme omenapuiden leikkauksille ovat keväälle 2021 täynnä – emme voi ottaa enää uusia tilauksia vastaan.

Lämmin kiitos asiakkaillemme!

 

Tutustu pihan hoitosopimukseen!

 

Omenapuiden ja muiden hedelmäpuiden leikkaukset ovat ensimmäisiä pihan töitä varhaisesta kevättalvesta alkaen. Teemme leikkaustöitä pääkaupunkiseudulla: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen ja Kirkkonummi.

Miksi omenapuita kannattaa leikata säännöllisesti?

 • Latvus keventyy ja puu tuottaa parempaa satoa.
 • Puu kestää runsaankin sadon painon
 • Huonokuntoiset, vaurioituneet ja kuolleet oksat, vesiversot sekä mahdollinen kilpalatva poistetaan
 • Leikkauksella voidaan säädellä puun korkeutta ja muotoa
 • Parhaassa tapauksessa leikkauksilla voidaan vähentää tai estää kasvitauteja
 • Jotkut lajikkeet saattavat ensimmäisen leikkuun jälkeen tuottaa runsaasti vesiversoja – on erityisen tärkeää jatkaa puiden hoitoa seuraavina vuosina
 • Lue omenapuiden leikkauksista halutessasi lisää: Omenapuun leikkaaminen varmistaa kukinnan ja sadon. Sivuiltamme löydät lisätietoa myös muiden hedelmäpuiden leikkauksista.

Esimerkkihintoja omenapuiden leikkaustöille

S

1 puu

Leikkaustyö
Risut kerätään kasalle

110 €

M

3 puuta

Leikkaustyö
Risujen poisvienti

290 €

L

5 puuta

Leikkaustyö
Risujen poisvienti

400 €

XL

7 puuta

Leikkaustyö
Risujen poisvienti

540 €

Huomaathan, että työmääräarvio ja hinta vahvistetaan ennen työn aloitusta – esimerkiksi omenapuun leikkaukseen kuluvaan aikaan vaikuttaa paitsi puun ikä ja koko myös se, onko sitä leikattu aikaisemmin säännöllisesti. Esimerkkihinnat sisältävät työn, työvälineet, matkakulut ja lähtömaksun – hintoihin ei lisätä muita kuluja. Risujen poisviennistä sovimme erikseen. Risujen poisvienti alk. 67 € (hinta sisältää Sorttiaseman jätemaksun 5 €). Kaikki hinnat sisältävät alv:n 24 %.

Kotitalousvähennystä pihatöistä

Voit saada pihallasi teettämästäsi työstä kotitalousvähennystä. Vähennykseen oikeuttava työn osuus on selkeästi eroteltu laskullamme. Lue lisää Vero.fi-sivulta.

PihanTekijöiltä hedelmäpuiden leikkaus ammattitaidolla ja ammattilaisten välineillä

 • Teemme valtaosan leikkuutöistä ilman päästöjä ja melua akkukäyttöisillä sahoilla sekä varrellisilla käsityövälineillä.
 • Huolehdimme välineistön kunnosta ja puhdistamme ne leikkuiden välillä, jotta mahdolliset kasvitaudit eivät siirry eteenpäin.
 • Halutessasi viemme risut pois pihalta mennessämme ja toimitamme ne Sorttiasemalle. Suuria määriä risuja voimme kuljettaa erikseen perävaunulla.
 • Huomioimme työturvallisuuden kaikissa töissämme, joten teemme leikkaustyötkin useimmiten työpareina.
Omenapuiden leikkausta

Keväinen kasvinsuojeluruiskutus

Omenapuissa voi majailla lehtikirvojen, omenakempin ja hedelmäpuupunkin talvehtimisasteita. Hyönteisiä voi torjua kasvinsuojeluruiskutuksella varhain keväällä. Samalla kannattaa tarvittaessa poistaa pehmeällä harjalla harjaamalla sammal ja jäkälä omenapuiden rungolta ja oksilta, joissa munia voi olla. Sammaleenpoiston yhteydessä poistuvat myös tuholaisten kuoriutumattomat munat.

Käytämme luonnonmukaisia torjunta-aineita, joista ei ole vaaraa ihmisille tai lemmikkieläimille. Huomaa, että sää vaikuttaa ruiskutuksen ajankohtaan, joten tämä työ tehdään useimmiten toisella käynnillä.

Tilauskirjamme omenapuiden leikkauksille ovat keväälle 2021 täynnä – emme voi ottaa enää uusia tilauksia vastaan.

Lämmin kiitos asiakkaillemme!

 

Tutustu pihan hoitosopimukseen!

Sovimme leikkauksen ajankohdasta sähköpostilla tai puhelimitse. Käytämme tietojasi tilauksen toimittamiseen, tietosi ovat meillä turvassa! Voit lukea tietojen käsittelystä tietosuojaselosteestamme.