Olemme lopettaneet hedelmäpuiden leikkaustyöt kevään ja kesän 2020 osalta. Keväällä leikkasimme useita satoja hedelmäpuita – kiitos kaikille asiakkaillemme!

Tutustu myös muihin pihan hoidon palveluihimme

PihanTekijöiltä omenapuiden leikkaus ammattitaidolla

Leikkausten ajankohta on syytä harkita tarkoin erityisesti leudon talven vuoksi. Oikeaa leikkausten ajankohtaa tai leikkaustapaa voi olla vaikea tietää. Myös leikkausten oikea mitoittaminen on tärkeää. Liian voimakas leikkaaminen kiihdyttää uusien versojen kasvua, aiheuttaa tihentymistä ja vähentää satoa.

PihanTekijät hoitavat puiden ja pensaiden leikkauksia pääkaupunkiseudulla ja kehyskunnissa ammattitaidolla ja ammattilaisten välineillä.

Miksi hedelmäpuita leikataan?

Kaikkia hedelmäpuita on hyvä leikata säännöllisesti, omenapuita joka vuosi. On monia syitä, miksi puiden asiantuntevaan ja oikeaoppiseen leikkaukseen kannattaa satsata:

  • Latvus keventyy ja puu tuottaa parempaa satoa.
  • Puu kestää runsaankin sadon painon.
  • Huonokuntoiset, vaurioituneet ja kuolleet oksat, vesiversot sekä mahdollinen kilpalatva poistetaan.
  • Leikkauksella voidaan säädellä puun korkeutta ja muotoa.
  • Parhaassa tapauksessa leikkauksilla voidaan vähentää tai estää kasvitauteja.

Keväinen kasvinsuojeluruiskutus parantaa kasvin terveyttä

Kasvinsuojeluruiskutus varhain keväällä on paras tapa torjua hyönteisiä – ruiskutus hävittää tehokkaasti lehtikirvojen, omenakempin ja hedelmäpuupunkin talvehtimisasteita. Samalla kannattaa tarvittaessa poistaa harjaamalla sammal ja jäkälä omenapuiden rungolta ja oksilta. Sammaleenpoiston yhteydessä poistuvat myös tuholaisten kuoriutumattomat munat. Ruiskutus ja harjaus parantaa kasvin terveyttä tulevana kesänä.

Käytämme luonnonmukaisia torjunta-aineita, joista ei ole vaaraa ihmisille tai lemmikkieläimille.

Esimerkkejä leikkausten kustannuksesta

Huomaathan, että työmäärä ja hinta vahvistetaan työn alkaessa – esimerkiksi omenapuun leikkaukseen kuluvaan aikaan vaikuttaa paitsi puun ikä ja koko myös se, onko sitä leikattu aikaisemmin säännöllisesti. Esimerkkihinnat sisältävät työn, työvälineet, matkakulut ja lähtömaksun – hintoihin ei lisätä muita kuluja. Risujen poisviennistä sovimme erikseen ja se sisältää Sortti-aseman jätemaksun. Risujen poisvienti alk. 67€. Kaikki hinnat sisältävät alv:n 24 %. 

S

Yksi omenapuu

1 h / kaksi leikkaajaa
+ risutyöt

100 €

M

2–3 omenapuuta

2 h / kaksi leikkaajaa
+ risutyöt

250 €

L

4–5 omenapuuta

3 h / 2 leikkaajaa
+ risutyöt

380 €

XL

6–7 omenapuuta

4 h / 2 leikkaajaa
+ risutyöt

520 €

Kotitalousvähennystä pihatöistä

Voit saada pihallasi teettämästäsi työstä kotitalousvähennystä. Vähennykseen oikeuttava työn osuus on selkeästi eroteltu laskullamme. Lue lisää Vero.fi-sivulta.

Avaamme lomakkeen kevään 2021 leikkaustöiden tilaamiselle talven aikana.