Piharakentaminen – tekijät pihallesi!

Toiveesta toteutukseen

  • Toteutamme puiden ja pensaiden poistot
  • Teemme kaivutyöt, siirrämme vanhat maat-ainekset ja tuomme tilalle uudet perustuksia varten
  • Rakennamme kiveykset, kiviportaat ja muurit
  • Rakennamme puusta tai komposiitista piharakenteet kuten patiot, aidat, katokset ja näkösuojat
  • Suunnittelemme ja toteutamme valaistusratkaisut
  • Perustamme istutusalueet ja hoidamme olemassa olevan kasvillisuuden
  • Hankimme kasvualustat ja kasvit, istutamme taimet
  • Perustamme ja kylvämme nurmikon tai asennamme valmisnurmen

Teemme monenlaisia asioita itse. Sen, mikä ei ole ydinosaamistamme, hoitavat luotettavat yhteistyökumppanimme.

 

PihanTekijät on valtuutettu UPM ProFi -terassikomposiittien asentaja

UPM ProFi -komposiitti on kestävä, kaunis ja miellyttävä terassimateriaali. PihanTekijät tekee yhteistyötä UPM ProFin kanssa: olemme UPM:n valtuuttama ammattiasentaja (Professional Installer Programme, PIP, Gold-taso).

>> Lue lisää UPM ProFi -komposiitista

>> Ota yhteyttä!

Tekemisen taito – piharakentaminen

Hyvin rakennettu piha kestää vuosia. Kiveykset, kiviportaat ja muurit ovat hyvin pitkäikäisiä, kun pohjatyöt tehdään huolellisesti. Terassit ja aidat pysyvät suorassa, kun ne perustetaan ja kiinnitetään oikein.

Piharakentaminen vaatii vahvaa ammattitaitoa. Otamme aina huomioon mm. pintavesien johtamisen, salaojitustarpeet, pihan pintojen kallistukset, erilaiset maatyypit ja routaeristyksen tarpeen.

Sekä vanhan pihan kunnostuksessa että uuden rakentamisessa on paljon näkymätöntä työtä. Pohjatöihin ja pihan perustamiseen kuluu paljon aikaa ja erityisesti laajoissa pihaprojekteissa kuormakaupalla maa-aineksia.

Pihan kunnostaminen on iso askel kohti pihan helppohoitoisuutta. Kasvillisuus kukoistaa, kun vuosia paikoillaan olleet maa-ainekset vaihdetaan uuteen hyvälaatuiseen multaan ja ei-toivottujen kasvien juuret poistetaan. Kasvualustan syvyydet varmistetaan, jotta kasvien juurilla on tilaa myös kasvettuaan täyteen mittaansa. Kasvupaikkojen olosuhteet ja erilaisten kasvien vaatimukset huomioidaan rakentamisessa alusta alkaen.

Vaivattomuutta ja joustoa

Jos pihasuunnitelmaa ei vielä ole, pihan rakentaminen aloitetaan vähintään luonnosmaisella suunnittelulla. Yhteisen pöydän ääressä suunnittelemme käyttäjien tarpeita vastaavan, sopivan pihan.

Kokonaisen pihan kunnostaminen tai rakentaminen on monivaiheinen kokonaisuus. Onnistuminen vaatii ammattitaitoisten ja osaavien pihanrakentajien lisäksi tehokasta organisointia sekä luotettavia yhteistyökumppaneita ja materiaalien toimittajia.

Voit helpottaa omaa osuuttasi ja antaa meidän hoitaa kaiken pääurakoitsijana avaimet käteen -periaatteella. Meiltä sujuu myös yhteistyö, jos haluat osallistua toteutukseen itse.

Näin se käy

 grpallo1

Ideoita! Suunnittelu alkaa hyvissä ajoin. Syksy on parasta aikaa suunnitella seuraavan kauden työt.

 grpallo2

Mitä mahdollisuuksia piha tarjoaa? Miten ja kuka pihaa käyttää? Mitä piha voi maksaa? Mitä töitä tehdään?

 grpallo3

Yhteinen näkemys syntyy. Tarjous ja yhteistyöstä sopiminen.

grpallo4

Pihassa alkaa tapahtua. Vanhan pihan säilytettävät kasvit otetaan talteen, pihaa puretaan. Kaivin- ja muut koneet saapuvat. Pihavalaistus kaapeloidaan.

 grpallo5

Piharakentaminen alkaa! Maanrakennus- ja siirtotyöt. Kivityöt, terassit ja muut puu- tai komposiittityöt. Tuodaan mullat, istutetaan kasvit ja levitetään katteet.

 grpallo6

Siivous ja viimeistely sekä valmiin pihan katselmus ja yleiset pihan hoito-ohjeet. Mietitään pihan hoito- ja ylläpitotarpeet. Nauti pihastasi!