fbpx

Omenapuiden leikkaukset ovat tältä keväältä ohi

Omenapuiden leikkkaus

PihanTekijöiden ammattitaitoiset omenapuiden leikkaajat aloittivat leikkaukset täydellä teholla maaliskuun alussa. Kalenterit täyttyivät tuttuun tapaan nopeasti, joten uusia tilauksia emme enää voi ottaa vastaan.

Suomalaisissa pihoissa omenapuu on suosituin pihapuu – ja hedelmäpuista ainoa, joka tarvitsee säännöllistä leikkaamista pysyäkseen kauniina ja tuottaakseen hyvää satoa.

Omenapuun säännöllisellä leikkauksella varmistetaan runsas kukinta ja sato. Leikkaamaton puu kasvaa usein liian korkeaksi ja tiheäksi. Toki tasapainoinen ja harmonisesti leikattu puu on myös kaunis kaikkina vuodenaikoina!

Omenapuun vesiversoja leikataan pitkävartisilla oksasaksilla
Omenapuiden leikkaaja työssään: omenapuun vesiversojen leikkaaminen onnistuu pitkävartisilla oksasaksilla turvallisesti maasta käsin.

Liian korkeaksi kasvavasta puusta satoa voi olla hankala poimia. Puita onkin usein tarpeen pienentää tai muuten muotoilla.

– Kevyeksi ja ilmavaksi leikattu puu tuottaa parempaa satoa, ja oikein leikattu puu kestää sadon painon paremmin. Kannattaa myös muistaa, että kun puu pidetään säännöllisillä leikkauksilla latvukseltaan ilmavana, voidaan vähentää tai estää kasvitauteja, Heidi Nyytäjä Espoon PihanTekijöiltä sanoo.

  • Leikkaamalla kevennetään latvuksen tiheyttä ja lisätään ilmavuutta.
  • Vanhetessaan ränsistyneitä oksia poistetaan, jotta puu jaksaa kukkia, tuottaa suurempia hedelmiä ja oksat kestävät runsaankin sadon painon.
  • Hankaavat tai väärään suuntaan kasvavat sekä kuolleet ja vaurioituneet oksat poistetaan, samoin mahdollinen kilpalatva.
  • Leikkaamaton puu on usein liian tiheä ja se altistuu herkemmin kasvitaudeille.

Omenapuun leikkaus on tarkkaa puuhaa. Mikäli puuta ei ole leikattu säännöllisesti tai pitkään aikaan, vaatii asiantuntemusta, että puu saadaan leikattua oikein ja juuri riittävästi. Ajoissa aloitettu puun rakenneleikkaus vähentää täysikasvuisen puun leikkaustarvetta.

omenapuiden leikkauksetOmenapuiden leikkaukset varataan lomakkeella – lomake avataan keväälle 2023 talven aikana

Huomaa, että otamme omenapuiden leikkauksia koskevat tarjouspyynnöt vastaan vain tarkoitukseen varatulla omalla lomakkeella.

Lue lisää omenapuiden leikkauspalveluistamme >>

Voit lukea muiden hedelmäpuiden leikkauksesta: Ajoita hedelmäpuun leikkaaminen oikein