fbpx

Kerrostalossa oma piha on palanen paratiisia

Taloyhtiö merellisessä Itä-Helsingissä kätkee suojiinsa useita asukkaiden omassa käytössä olevia pihoja. Nina Haddadin iloitsee omasta pienestä pihastaan, joka ei ole aivan tyypillinen kerrostalokaksion piha. Newsec Property Asset Management Finlandin isännöimässä taloyhtiössä pihoista pidetään tavallista parempaa huolta.

Kaksion piha viihtyisäksi
Kaksioon kuuluvaan pihaan tehtiin täysremontti. PihanTekijät perustivat pihan huolellisesti ja istutuksille varattiin tilaa pihan reunoille. Pihan hoidosta vastaa asunnon asukas, mutta asukas voi halutessaan kysyä neuvoja tai apua sen hoitoon PihanTekijöiltä.

– Olen tosi kiitollinen ja iloinen pihastani. Ihana, viihtyisä ja tilava piha on meille yksi ylimääräinen huone, sillä aurinkoisella pihalla voi viettää aikaa suuren osa vuodesta, Nina iloitsee.

Newsec haluaa huolehtia asukkaidensa viihtyvyydestä ja pitää taloyhtiöiden pihat hyvässä kunnossa. Ninan taloyhtiössä PihanTekijät kunnostavat yhteisiä piha-alueita suunnitelmallisesti ja hoitavat niitä aktiivisesti. Säännöllinen hoito näkyy pihoilla – nurmikot, pensaat ja muut istutukset kukoistavat, kiveykset pysyvät siisteinä ja uusitut aidat ja grillikatokset ryhdikkäinä.

Toiveiden mukainen vehreä piha

Myös asuntoihin kuuluvat henkilökohtaiset pihat kunnostetaan taloyhtiössä vuorollaan. Ninan asuntoon kuuluva piha remontoitiin perustuksista alkaen. Pihalta poistettiin aidan virkaa toimittanut, liian isoksi kasvanut marja-aronia ja huonokuntoinen nurmikko. Tilalle PihanTekijät rakensivat katseilta ja villikaneilta suojaavat vaaleat aidat, köynnösristikot kärhöille, kiveykset sekä istutusalueet.

Nina Haddadin
Hyvinvointivalmentajana omassa yrityksessään työskentelevä Nina Haddadin kertoo, että tärkeää luontoyhteyttä voi vaalia myös pienellä pihalla tai parvekkeella.

Ninan pihan osalta koko projekti oli nopeasti ohi, ja hän sai poikiensa kanssa pihan käyttöön, kun kevät puhkesi.

Toiveissa oli rehevä ja vehreä piha. Kun kasvit lähtevät kunnolla kasvuun parin ensimmäisen kasvukauden aikana, piha on juuri toiveiden mukainen.

– Toivoin pihaan kukkivia kasveja vihreän lisäksi. Sovimme, että entisen asukkaan istuttamat hyväkuntoiset perennat kuten pionit ja särkynyt sydän säästetään. PihanTekijät ottivat kasvit talteen ja istuttivat ne valmiiseen pihaan takaisin. Lisäksi istutettiin köynnöstävät kärhöt ja tuijia.

Hyvinvointivalmentajana työskentelevä Nina tietää luonnon ja pihan – vaikka pienenkin – vaikutukset kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille.

– Pihassa oleskelulla on todella tärkeä merkitys, luontoyhteys on meille niin tärkeä. Luontoelementit rentouttavat, purkavat stressiä ja rauhoittavat ylivirittynyttä hermostoa. Omassa pihassa voi oleskella paljain jaloin, seurata kasvien kasvua ja vaikka joogata, jos siltä tuntuu.

– PihanTekijät olivat todellisia ammattilaisia ja todella mukavia. Piha on aiheuttanut ihastusta. Kaikki, jotka ovat käyneet pihaa katsomassa, ovat ihmetelleet, voiko tämä todella olla vuokrakaksion piha, Nina nauraa.

Kaksioon kuuluvaan pihaan tehtiin täysremontti. PihanTekijät perustivat pihan huolellisesti ja istutuksille varattiin tilaa pihan reunoille. Pihan hoidosta vastaa asunnon asukas, mutta asukas voi halutessaan kysyä neuvoja tai apua sen hoitoon PihanTekijöiltä.

 

Säännöllistä pihan hoitoa PihanTekijöiltä? – Lue lisää!  >>