fbpx

Laadukas työ taloyhtiöiden pihoilla näkyy asukastyytyväisyydessä

Espoon PihanTekijät ja Newsec Property Asset Management Finland Oy ovat tehneet yhteistyötä jo useiden vuosien ajan – säännöllisen ja suunnitelmallisen työn jäljet näkyvät Newsecin isännöimien kiinteistöjen pihoilla pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Isännöitsijälle luotettava kumppani merkitsee muutamaa huolta vähemmän.

Pihanhoidon palvelusopimuksia on viilattu sopiviksi, ja yhteistyö toimii erinomaisesti. Isännöitsijä Olli Saurama Newseciltä mainitsee esimerkiksi nurmialueet, joita on sopimusten myötä saatu useissa kohteissa kiitettävään kuntoon.

”Nurmikoiden kalkitukset, lannoitukset ja säännöllinen, oikeaoppinen leikkaus ja muu hoito takaavat hyväkuntoiset nurmet. Erityisesti laajojen nurmialueiden kunnolla on iso merkitys pihojen viihtyisyydelle. Olen kuullut asukkaiden sanovan, että meillä on korttelin paras piha”, Saurama hymyilee.

Yli kasvaneet pihat kuntoon

Newsecin Jukka Herralan isännöimiä kohteita on otettu hoitosopimusten piiriin kuluvalla kaudella. Ränsistyneitä ja yli kasvaneita pihoja on kunnostettu siten, että pihoilla voidaan jatkaa säännöllistä ylläpitoa kunnostusten jälkeen.

”Kiinteistön omistajan näkökulmasta viihtyisyys ja asukastyytyväisyys ovat avainasemassa. Odotamme tietysti, että pihaan satsaaminen näkyy tyytyväisinä asukkaina ja näin pidempinä vuokrasuhteina”, Herrala sanoo.

Useiden kiinteistöjen pihoilla on isännöitsijöiden mukaan paljon tehtävää. Kunnostustyöt jaksotetaan vaikkapa kolmelle vuodelle käytettävissä olevan budjetin mukaan. Keskusteluissa haetaan yhteinen näkemys, jotta pihan ylläpidossa huomioidaan sekä asukkaiden että kiinteistön omistajan näkökulmat.

Sovitut työt hoituvat

Sekä talojen asukkaat että isännöitsijät ovat laittaneet merkille, että pihoilla ahertaa työhönsä sitoutunut ja osaava joukko viheralan ammattilaisia. Sauraman mukaan työn seuraamisesta tulee itsellekin hyvä fiilis.

”PihanTekijöillä on tekemisen meininkiä. Tekijät ovat samoja tuttuja kasvoja, ja työn laatuun voi aina luottaa. He myös pitävät meihin aktiivisesti yhteyttä.”

”Itselle antaa mielenrauhaa, kun tietää, että sovitut työt tehdään. Ja onhan se kiva katsoa siistejä pihoja”, Herrala lisää.

 

Pihan hoitosopimukset yleistyvät taloyhtiöissä. Pihan hoitosopimus on taloyhtiöille, kiinteistön omistajille ja isännöitsijöille vaivaton tapa pitää piha hyvässä kunnossa ja viihtyisänä – asukastyytyväisyys nousee. Lue lisää pihan hoitosopimuksista!