fbpx

Terassi istuu pihaan parhaimmillaan saumattomasti

Puusta ja komposiitista syntyy osaavissa käsissä ryhdikkäitä, kauniita ja kestäviä rakenteita sekä kotien että yritysten ja taloyhtiöiden pihoille. Kun pihalla oleskellaan kesällä paljon, viihtyisä piha nousee isoon arvoon. Parhaimmillaan viimeistelty terassi istuu pihaan kauniisti.

Terassia suunnitellessa kannattaa miettiä kokonaisuus huolellisesti – suunnitteluun ja ammattitaitoiseen toteutukseen kannattaa satsata.

Terassi komposiitista
Toimivaksi rakennettu terassi on tärkeä osa pihaa.

– Terassikokonaisuus on parhaimmillaan silloin, kun pihan eri tasojen ja toimintojen korot on mietitty sopiviksi, ja kaiteet, aidanteet, portaat, näkösuojat sekä rajaukset ulkopuolella on tehty ajatuksen kanssa, Heidi Nyytäjä Espoon PihanTekijöiltä sanoo.

Terassia rakennettaessa kannattaa perehtyä piharakentamisen perusteisiin. Huolella tehdyt perustukset ovat paras keino suojautua maan jäätymisen ja sulamisen aiheuttamilta ongelmilta. Tasainen ja vakaa rakennuspaikka, suodatinkankaat sekä vettä läpäisevä sora varmistavat, että routa ei pääse siirtämään perustuksia.

Sääolosuhteet ja terassin päälle tuleva paino vaativat materiaaleilta ja rakenteilta kestävyyttä

Heidin mukaan tarvitaan myös materiaalien tuntemusta, jotta lopputulos on kestävä ja laadukas. Suomen ilmasto laittaa pihan puurakenteet koville – lumikuorma, sateet ja kesäinen auringonporotus vaativat rakenteilta paljon, roudasta puhumattakaan.

Terassin päälle tulee yllättävän paljon painoa, kun se kalustetaan tai vaikkapa lasitetaan.

– Myös istutusruukut multineen ja kunnolliset avattavat varjot painavat todella paljon. Terassi voi painon alla painua notkolle, jos sitä ei ole rakennettu kestämään.

 

Muista, kun rakennat tai rakennutat terassia pihallesi:

  • Suunnittele kokonaisuus pihaasi sopivaksi. Kiinnitä korkoihin erityistä huomiota, jotta saat hyvin ympäristöönsä istuvan terassin.
  • Varmista, että terassia on helppo huoltaa ja tehdä siihen muutoksia tarvittaessa.
  • Käytä laadukkaita ja kestäviä materiaaleja.
  • Huolehdi routaa kestävät perustukset kaikissa piharakenteissa.
  • Muista työturvallisuus.

 

UPM ProFi -komposiitti on hyvä vaihtoehto puulle

Komposiitti kestää säitä paremmin kuin puu. Uuden UPM ProFi Piazza -malliston kuosit muistuttavat lehtipuuta, ja niitä on neljää erilaista sävyä. UPM:n Gold-tason asentajakumppanina toteutamme terassit myös UPM ProFi -komposiitista. Lue lisää sivuiltamme: Kestävä UPM ProFi Piazza -terassilauta jäljittelee kaunista puuta

Lue myös juttu UPM ProFi -komposiitiista rakentamastamme terassista sivuiltamme: UPM ProFi -komposiitti korvasi puun Lyhty ry:n terassilla

 

Mikäli etsit ideoillesi toteuttajaa, ota yhteyttä PihanTekijöihin!