fbpx

Pihan keskikesän vehreys säilyy pienellä ylläpidolla pitkään

Keskikesän pihatöillä varmistetaan, että pihan kasvit säilyvät kauniina ja piha on siisti ja viihtyisä.

– Nyt on myös aika nauttia vehreydestä ja kukkaloistosta. Vaikka puutarhassa riittääkin tekemistä, piha ei saa olla pelkkä työleiri, muistuttaa Heidi Nyytäjä PihanTekijöiltä.

Oikea-aikainen ja riittävä kastelu, kitkeminen, nurmikon leikkaaminen ja kesäkukkien vaaliminen ovat tyypillisimpiä keskikesän hoitotöitä sekä taloyhtiöiden että yksityiskotien pihoilla. PihanTekijöiden hoitokohteissa varmistetaan säännöllisillä käynneillä, että kastelut hoidetaan oikeaan aikaan.

– Kun tunnemme hoidossamme olevat pihat, osaamme reagoida ajoissa kuumuuteen ja kuivuuteen. Kastelun lisäksi huolehdimme nyt yleisestä viihtyisyydestä. Siistit hiekkakäytävät ja istutusalueiden rajaukset sekä viimeistellyt nurmialueet tekevät pihan yleisilmeestä kauniin ja houkuttelevan, Heidi sanoo.

Hyvinvointia luonnosta ja rakennetuilta pihoilta

Maisemat ja luonto tekevät ihmisen terveydelle ihmeitä. Luonnonmukaisuus ja luonnon monimuotoisuuden vaaliminen on ollut jo jonkin aikaa pihoilla näkyvä trendi. Esimerkiksi niityt, kedot, kukkivat puutarhat ja suuren suosion saavuttaneet hyönteishotellit kertovat ekologisista ja kestävistä arvoista puutarhanhoidossakin.

Luonnossa oleskelulla on myönteisiä vaikutuksia terveydellemme, sillä se esimerkiksi laskee verenpainetta. Myös rakennetulla viherympäristöllä on samanlainen voima: jo vihreys ja pienet luonnon elementit vaikuttavat hyvinvointiimme.

 

Hoidamme monia pihoja säännöllisesti pääkaupunkiseudulla. Tutustu pihan hoidon palveluihimme: Pihan hoito