fbpx

Pihan hoitosopimus pitää taloyhtiöiden pihat kunnossa ja asukkaat tyytyväisinä

Pihan hoitosopimus

Pihan hoitosopimukset yleistyvät taloyhtiöissä. Pihan hoitosopimus on taloyhtiöille, kiinteistön omistajille ja isännöitsijöille vaivaton tapa pitää piha hyvässä kunnossa ja viihtyisänä.

Hoitosuunnitelman mukaiset säännölliset vihertyöt ovat kiinteistönomistajalle iso kustannus, mutta toisaalta kustannukset ovat hallittavissa ja ennustettavissa. Isompiin investointeihin voidaan myös varautua ajoissa ja jaksottaa töitä useammille vuosille.

“Pihan hoito on tietysti kallista. Kuitenkin välttämättömien ja suuritöisten pihainvestointien myötä huomaa, että piha kannattaa pitää kunnossa säännöllisillä hoitotoimilla. Näin vältytään suurilta ja kalliilta saneerauksilta ja piha on kaiken aikaa kaunis. Asukkaiden viihtyvyyskin lisääntyy, kun pihat ovat kunnossa”, isännöitsijä Olli Saurama Newsec Asset Management Oy:stä kertoo.

Espoon PihanTekijöiden ja kiinteistö- ja toimitilajohtamisen asiantuntijan Newsecin yhteistyö alkoi Helsingin Herttoniemessä vuonna 2014, kun PihanTekijät teki Newsecin isännöimälle 1990-luvun kerrostalokiinteistölle pihasuunnitelman ja pitkäntähtäimen aikataulutuksen piha-alueiden kunnostuksille.

“Taloyhtiön pihan kunnostuksia ja sitä myöten myös kustannuksia jaettiin useammalle kaudelle.  Nyt piha-alueet ovat kokeneet isoja muodonmuutoksia, kun muun muassa istutukset on uusittu ja pihalle rakennettu grillialueet sekä erilaisia kalusteryhmiä”, yrittäjä ja toimitusjohtaja Heidi Nyytäjä Espoon PihanTekijöiltä kertoo.

Kattava pihan hoitosopimus säästää yllätyksiltä

Suunnittelukäynti pihalla
Pihakierroksen jälkeen laaditaan selkeä ehdotus ja suunnitelma ja priorisoidaan tehtävät budjetin mukaan.

Isojen investointien jälkeen yhteistyö jatkui Herttoniemessä hoitosopimuksella. Newsecissä haluttiin, että sopimus kattaa kaiken pihassa: kitkennän, kuorikkeet, puiden ja pensaiden hoito- ja alasleikkaukset sekä kalkitukset ja lannoitukset. Sopimuksesta tehtiin kattava, koska näin budjetointi on selkeää ja säästytään yllätyksiltä.

“Huolehdimme pihoista hoitosopimuksin useissa muissakin kohteissamme pääkaupunkiseudulla. Kiinteistön huoltoyhtiö huolehtii nurmikonleikkuut, mutta Espoon PihanTekijät vastaa muista pihatöistä”, Saurama Newsecistä kertoo.

PihanTekijöiden asiantuntemus viherrakentamisen ammattilaisena on ollut isännöitsijälle arvokas monessa käänteessä.

“Pihakierrokset kohteissamme ovat olleet valtavan opettavaisia. Omien toiveidemme ja ajatustemme pohjalta olemme aina saaneet selkeät ehdotukset ja suunnitelmat, priorisoinnit ja töiden jaksotussuunnitelman eri vuosille, käytössä olevien budjettien puitteissa.”

Apu tuli tarpeeseen myös puunkaadon yhteydessä pari vuotta sitten. Kun Espoossa sijaitsevan taloyhtiön pihalla piti kaataa puita, kaupunki odotti täsmällisiä suunnitelmia, mitä kaadetaan ja mitä istutetaan tilalle.

“PihanTekijät hoitivat ammattitaidolla paitsi kaadot ja uusien puiden istutuksen myös tarvittavat asiakirjat kaupungin maisema-arkkitehdille”, Saurama kiittää.

Asukkailta kiittävää palautetta

Pihojen leikkipaikat, istutukset, käytävät ja oleskelualueet ovat asukkaille tärkeitä lähiympäristöjä ja hyvin hoidettuna ne lisäävät viihtyvyyttä huomattavasti.

Newsecin isännöimien kiinteistöjen omistaja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo teettää asunto-osakeyhtiöissään vuosittain laajan asukastyytyväisyyskyselyn. Pihoilla tehty työ ja hoitosopimusten myötä tehty ryhtiliike näkyy vastauksissa.

“Pihoista ja niiden viihtyisyydestä on tullut asukkailta paljon positiivista palautetta. Asukkaat viihtyvät ja se tietysti on kiinteistön omistajallekin tärkeää”, Saurama sanoo.

 

>> Ota yhteyttä ja kysy lisää pihan hoitosopimuksista!