fbpx

Omakotitalon pihan kunnostus etenee vaiheittain Espoossa

Omakotitalon piha Espoossa etenee kohti valmista vaiheittain. Vuonna 2000 rakennetun talon uudet omistajat halusivat pihalle selkeän rakenteen ja jokaiselle perheenjäsenelle jotakin mukavaa ja innostavaa. Tuloksena on viihtyisä, selkeä ja helppohoitoinen piha. Pihaa rakennetaan edelleen, pala palalta.

– Vanhaa pihaa on muokattu paljon. Alkuperäiset asukkaat olivat laittaneet pihaa jonkin verran, mutta välissä piha on ollut aika vähällä hoidolla, kertoo talon omistaja Laura.

Lauran perhe rakennutti autotallin kaksi vuotta sitten, ja siinä yhteydessä pihan toimintoja mietittiin kokonaisvaltaisesti uudestaan. Metsikön tilalle tuli ajotie ja kääntöalue, ja vanhan sorapintaisen kääntöpaikan tilalle tehtiin nurmikko ja osin lasten leikkialuetta. Osaa pihasta on kunnostettu kuorimalla pintaa ja vaihtamalla maa-aineksia uusiin.

– On ihanaa, kun piha on nyt hoidetun näköinen ja hyvin strukturoitu. Istutukset, leikkialue ja kulkuväylät ovat omilla toimivilla paikoillaan. Jokaiselle on jotakin mukavaa – lapsille on ihana leikkialue ja minulle iso istutusallas ja muut kukkapenkit. Pihaa on nyt myös helppo hoitaa, Laura iloitsee.

Palvelevaa piharakentamista

Leikkivälineiden asennusta
PihanTekijät asensi leikkivälineet omakotitalon pihalle. Kekkilän turvakate vaimentaa tärähdyksiä ja turvaa näin leikkijöitä leikin tiimellyksessä.

Perheen lapset iloitsevat leikkivälineistä ja omasta valtakunnastaan pihalla. Perhe tilasi leikkialueen välineet itse Saksasta, ja PihanTekijät asensivat ne paikoilleen.

Lauran perheen pihalla on edetty vaiheittain, mutta suunnitelmallisesti. Iso kuva ja suunnitelma tehtiin ennen työn aloitusta, ja projektin edetessä on mietitty seuraavat stepit.

– Kun pihaa on kunnostettu vaiheittain, myös kustannukset ovat jakautuneet pidemmälle ajanjaksolle. Piha ei ole vieläkään valmis, mutta suunnitelmallisen etenemisen vuoksi se on ollut jo pitkään hyvässä käyttökunnossa.

Yhteistyöstä PihanTekijöiden kanssa Lauralla on pelkästään hyvää sanottavaa.

– PihanTekijöihin olemme todella tyytyväisiä. Yhteistyö on sujunut loistavasti. Heidi auttaa aina, kun on kysymyksiä, ja kaikki työntekijät ovat osaavia ja mukavia.