fbpx

Omakotitalon vanha piha kerralla uusiksi

Halosten toivelista pihaan oli pitkä. Nelisenkymm­entävuotias piha kaipasi tuoreutta, selkeyttä, luontevaa oleskelualuetta ilta-auringossa, istutuksia, pihavaloja. Myös pihan sisäänkäynti autopaikkoineen piti laittaa uusiksi. Mielessä oli autokatos ja korkea lauta-aita: että olisi omaa rauhaa. Jo PihanTekijöiden ensimmäinen piipahdus syksyllä 2013 nytkäytti ajatuksia uusille urille.

”Kuljimme yhdessä pihalla, katsoimme pihaa joka suunnasta. Hämmästyimme, miten ammattilainen osaa avata näkymiä ja hahmottaa kokonaisuuksia aivan eri tavalla!” Anu Halonen muistelee ensitapaamista.

Kun maisemaa katsottiin sisältä, tuumasimme, että autokatos voidaan ehkä unohtaa. Sen jälkeen sovittiin, että jätetään myös lauta-aita rakentamatta.

”Tulimme siihen tulokseen, että pihasta tulee kauniimpi, jos rajaukset tehdään kasveilla. Tämän oivalluksen jälkeen asiat aukesivat ja kirkastuivat!”

Pihan ytimen muodostaa nyt terassista laajennettu oleskelualue. Ikivihreät ja kukkivat, matalat ja korkeammat kasvit, kivetyt polut ja matalat muurit selkeyttävät pihan ja luovat kokonaisuudesta mielenkiintoisen. Kaiken kruunaa valaistus, johon perhe on erityisen tyytyväinen. Uudella pihalla viihtyvät perheen koirat, vierailevat lapset ja isäntäperhe itse.

”Ammattilaisen apu on ollut kokonaisuuden kannalta korvaamaton. Emme olisi mitenkään ymmärtäneet pihan mahdollisuuksia ilman PihanTekijöiden tiimiä.”

Rakennustöitä tehtiin kolmisen viikkoa. Kun alkumylläyksen aiheuttamasta järkytyksestä selvittiin, valmista alkoi syntyä nopeasti. Haloset kiittävät erityisesti PihanTekijöiden asiantuntemusta, hyvää asiakaspalvelua, joustavaa yhteistyötä ja järjestelmällisyyttä.

”Kun maltamme odottaa vielä kasvien kasvamista, meillä on juuri sellainen piha, mistä haaveilimme”, Anu hymyilee.

 

piha_havainnekuvat
Pihan havainnekuvien avulla oli helppo hahmottaa suunniteltuja pihan muutoksia.
Pihan oleskelualue rakennettiin laajentamalla terassia. Grillauspaikka tehtiin liuskekivistä.