fbpx

Syksyn hoitoleikkaukset puille ja pensaille hellin ottein

Puiden ja pensaiden syksyiset hoitoleikkaukset onnistuvat vielä syyskuun alkupuolella. Varovaisuutta kuitenkin tarvitaan.

“Pensaita voi hoitoleikata täyden lehden aikaan, eli ennen kasvin tuleentumista. Kukinnan pitää toki olla ohi ennen leikkauksia”, biologi ja viherrakentaja Johanna Issakainen Espoon PihanTekijöiltä muistuttaa.

Vielä on muutama viikko peliaikaa, jolloin ammattilainen voi saksiin ja pensasleikkuriin tarttua. Loppukesän leikkauksissa on kuitenkin riskinsä, ja suuremmat leikkaukset on parempi jättää kevääseen.

Vaikka olisi suuri houkutus leikata kesän kasvun jäljiltä rehottavia pensaita, voi olla parempi jättää kasvit rauhaan keräämään voimia talveen. Syksyn kosteudessa myös sienitaudit leviävät helposti leikkauspinnoille.

“Käymme mielellämme katsomassa esimerkiksi taloyhtiöiden pihoissa leikkuutarpeita. Jos hoitoleikkaukset eivät enää onnistu, syksy on hyvää aikaa tehdä suunnitelma kevään leikkauksille”, viherrakentaja ja toimitusjohtaja Heidi Nyytäjä PihanTekijöiltä sanoo.

Päästötön ja hiljainen leikkuri ulottuu kolmeen metriin.Päästötön ja hiljainen pensasleikkuri ulottuu jopa yli kolmeen metriin

PihanTekijät varustautuvat leikkuutöihin tarvittaessa koko leikkurivalikoiman kera. Työskentely on nopeaa – työkalusarjan kaikki työvälineet käyvät samoilla akuilla, eikä hankalia piuhoja tarvita. PihanTekijöillä sarjan uusin tulokas on pitkävartinen pensasleikkuri, jolla pääsee jopa kolmen ja puolen metrin korkeuteen ilman tikkaita tai muita apuvälineitä.

Akkukäyttöiset pensasleikkurit ovat päästöttömiä ja todella hiljaisia.

“Olemme tarkkoja, että emme aloita melua aiheuttavia töitä liian aikaisin. Pensaiden ja puiden leikkaus on kuitenkin niin hiljaista puuhaa, että voimme aloittaa vaikka aamuseitsemältä”, Heidi nauraa.


Kaipaatko asiantuntijaa puiden ja pensaiden leikkauksiin?

>> Ota yhteyttä PihanTekijöihin!